banner.png

Jongste jeugd

Junioren

Senioren

 
Algemeen

Praktische informatie zaalhockey 2021-2022

Nieuws afbeelding 11-11

Na een jaar geen hockey in de zaal in verband met de corona-maatregelen ziet het er dit jaar naar uit dat wij de zaal weer in gaan! Na 2 jaar is het toch wel prettig om ons geheugen even op te frissen.

Op 23 november a.s. om 20:00 uur organiseren wij een informatieavond om onder andere de spelregels met jullie te delen en overige zaal gerelateerde aspecten.
Hieronder beantwoorden wij alvast een aantal vragen voor jullie.

Waar wordt er in de zaal gespeeld?
De BMHV Rabo HockeyDome (de mooie blaashal op veld 3) is beschikbaar voor onze leden. Er wordt hier ook door andere clubs gebruik van gemaakt dus het kan maar zo zijn dat je bijvoorbeeld UIT tegen Soest speelt in onze HockeyDome.

Hoe ziet de zaalcompetitie eruit?
Alle wedstrijden worden gespeeld met een keeper en 5 spelers in het veld en een aantal wissels op de bank. De duur van de wedstrijden is 1 x 30 minuten (na 15 wisselen de scheidsrechters van kant).
Er wordt per team 5 competitiedagen gespeeld tussen 5 december en 20 februari en dat kan op zaterdag of zondag zijn! Je speelt dan tegen twee verschillende clubs op 1 dag in de vorm van een drieluik. Voor alle spelregels https://www.knhb.nl/app/uploads/2021/11/Spelreglement-zaalhockey-vanaf-1-november-2021.pdf

Hoe worden de zaalteams ingedeeld?
Bij zaalhockey heb je 6 spelers (inclusief keeper) in het veld. Om iedereen zoveel mogelijk speeltijd te geven zijn er kleinere teams gemaakt. Qua spel, techniek en tactiek is het in de zaal anders dan op het veld en daarom kan de samenstelling van de teams in sommige lijnen anders zijn. Dit betekent dat er per lijn 1 of 2 teams extra kunnen zijn in de zaal. Deze teams worden geformeerd uit de andere teams. Dit houdt voor sommige teams een splitsing in over twee teams voor in de zaal, voor andere teams verandert er weinig.

Heeft ieder team een keeper?
Helaas zijn er meer zaalteams en heeft daardoor niet ieder team een (vaste) keeper. Omdat er niet ieder weekend gespeeld wordt, kunnen de keepers bij meerdere teams ingezet worden. Wij zullen dit goed afstemmen met de betreffende teams.

Wat wordt er verwacht van een Officer of the day en zaalleiding?
De wedstrijdtafel / Officer of the day zal gedurende 2 uur verantwoordelijk zijn voor met name het naleven van de regels die wij hebben voor het behoud van onze HockeyDome. Deze diensten worden ingedeeld door de club.
De zaalleiding bestaat uit één of twee ouders van het thuisspelende team die er onder andere voor zorgen dat de wedstrijden tijdig starten en het scorebord wordt bediend op het veld waar het drieluik wordt gespeeld. Deze taak wordt ingedeeld door de teammanager.

Wat heb je nodig in de zaal als speler?
- Goede zaalschoenen, die niet afgeven;
- Zaalhockeystick;
- Zaalhandschoen (de gehele vingers moeten beschermd zijn);
- Thuis en uit shirt (wit) iedere wedstrijd meenemen;
- Thuis en uit sokken (wit) iedere wedstrijd meenemen.
Mocht je zaalhockeyspullen willen aanschaffen dan heeft Sportze op 23 en 25 november speciale koopavonden.
Of kijk op vraag en aanbod van de BMHV op: https://www.facebook.com/groups/588915519044583/

Hoofdsponsor

Shirtsponsors

Keepersponsor

Tophockey SponsorsClub Sponsors